مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجانغربی از آغاز طرح تحول زمینشناسی در این استان با هدف بالا بردن میزان ذخایر معدنی استان و گشودن کسب و کارهای معدنی جدید خبر داد.
«عبدالحمید سرتیپی» افزود: طرح تحول از ابتدای مرداد ماه در جنوب استان آذربایجانغربی برای تهیه ۱۲ ورقه در سه لایه مطالعاتی زمینشناسی، زمینشناسی اقتصادی و ژئوشیمی در مساحتی بیش از ۱۸هزار کیلومتر مربع آغاز شد.
وی با بیان اینکه این مطالعات مبنای توسعه اقتصاد معدنی استان را رقم خواهد زد، گفت: این طرح بزرگترین پروژه اکتشاف معدنی در منطقه شمال باختری کشور محسوب میشود و بالا بردن میزان ذخایر معدنی استان و گشودن کسب و کارهای معدنی از عمده اهداف مهم این پروژه است.
این مسوول خاطرنشانکرد: مطالعات ژئوفیزیک در آذربایجانغربی نیز انجام خواهد شد و در این عملیات ۱۵۰ کارشناس زمینشناسی بهمنظور انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی و تهیه نقشههای زمینشناسی در لایه اطلاعاتی مختلف حضور خواهند داشت.
به گفته سرتیپی، انجام مطالعات ژئوفیزیکی و اکتشاف ذخایر معدنی توسط دولتها با هدف کاهش ریسک سرمایهگذاری در بخش خصوصی و مردم انجام میشود و امور حاکمیتی اموری هستند که توسط دولتها منجر به خلق ثروت میشوند.
وی ادامهداد: تعاملات و سرمایهگذاری خوبی از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن در آذربایجانغربی انجام خواهد شد و طرح تحول یک طرح مشارکتی حاصل از توافقنامه سهجانبه میان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ایمیدرو و معاونت معدنی و فراوری وزارت صمت است.
مدیرکل صمت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در طرح تحول و توافقنامه سه جانبه وظیفه حاکمیتی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور شناسایی و پیجویی مواد معدنی است، تأکید کرد: در ادامه با معرفی مناطق امیدبخش نتایج و نقشههای تهیه شده برای تکمیل اطلاعات و اکتشافات به ایمیدرو و معاونت معدنی محول میشود و مقرر شده بقیه ذخایر و محدودههای امیدبخش حاصل از فعالیتهای سازمان زمینشناسی از طریق مکانیزمهای مناسب برای ایجاد فعالیت و تحرک به بخش خصوصی واگذار شود.
وی افزود: برنامه پروازها و تهیه نقشهها مشخص شده و مطالعات زمینشناسی در مناطق تکاب، بوکان، شاهیندژ، میاندواب و مهاباد انجام خواهد شد.
برپایه این گزارش، در قالب طرح تحول مطالعات متنوعی از سطح تا اعماق زمین در چند لایه اطلاعاتی تهیه و تولید میشود که یکی از این مطالعات تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکپنجاههزارم است و در موضوع زیرساختها و توسعه شهری کمک خواهد کرد و میتوان گفت هیچ پروژه عمرانی در کشور بدون در نظر گرفتن اینگونه مطالعات زمینشناسی نمیتواند آغاز شود.
https://salmaspress.ir/?p=13508