×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Monday, 7 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

آذربایجان غربی درحالی سال ۱۴۰۳ را پشت سر گذاشت که تغییر در راس هرم مدیریتی این استان در میانه‌های سال به یک چالش اساسی تبدیل شده بود و در کنار آن، اخبار بد و خوب زیادی نیز مخابره شد که دور تسلسل حجم آب دریاچه ارومیه، حضور پرشور مردم در انتخابات ریاست جمهوری، حضور سران دو قوه در استان و همچنین سفر برخی وزرا از جمله این اخبار بود.

سال ۱۴۰۳ با همه فراز و نشیب‌ها به پایان رسید و در طول این سال، اتفاقات تلخ و شیرین زیادی در ایران اسلامی و به تبع آن آذربایجان غربی روی داد که نگاهی کوتاه به آنها خالی از لطف نخواهد بود.

در حالی که در ابتدای این سال، جشن فرهنگی ورزشی دریاچه ارومیه با هدف تبیین وضعیت دریاچه در ساحل آن برگزار شد و با استقبال خوبی نیز همراه بود، وضعیت این دریاچه با وجود انتقال آب صورت گرفته به صورت حوضه به حوضه و همچنین بارش‌های بهاری، کمی بهتر شد ولی همچنان روند کاهشی به خود گرفت تا نظیر سال‌های اخیر، این روند تسلسلی ادامه داشته باشد.

در سال ۱۴۰۳ آذربایجان غربی انتخاباتی پرشور را در دو هفته پیاپی پشت سر گذاشت و در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ روزهای تاریخی را برای استان رقم زد؛ حضور مردم با بیشترین رای به دکتر مسعود پزشکیان در بین استان‌های ۳۱ گانه کشور در هر دو دوره اول و دوم انتخابات نشان دهنده تعیین کننده بودن این استان در انتخاب رییس جمهور دولت چهاردهم بود.

همچنین در سال ۱۴۰۳ آذربایجان غربی میزبان بسیاری از مسوولان کشوری از جمله سران دو قوه مقننه و قضاییه بود که می‌توان این امر را گامی بلند در راستای توجه به مشکلات این استان و گام‌های رو به جلو این خطه از کشور دانست.

دریاچه ارومیه و همچنان روندی تغییر نیافته در حجم و تراز

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

وضعیت نگین آبی آذربایجان در سالی که گذشت تغییر خاصی نسبت به سال‌های پیش از آن نداشت و همچنان این امر به عنوان مهمترین معضل خطه شمال غرب کشور مطرح و پابرجاست.

در حالی که حجم آب این دریاچه در ابتدای سال ۱۴۰۳ به یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب رسیده بود، در اواخر اردیبهشت این حجم طبق گزارش‌ها حتی به ۲.۵ میلیارد مترمکعب نیز رسید ولی با کاهش بارش‌ها از اوایل خرداد و همچنین کاهش حجم آب ورودی به دریاچه، روند کاهشی آن آغاز شد و در آخر شهریور که همواره فصل کم آبی دریاچه به شمار می‌رود، این رقم در حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود.

البته بعد از آن نیز با بارش‌های پاییزی و زمستانی، حجم دریاچه کمی بهتر شد و در پایان سال ۱۴۰۳ این رقم به حدود یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون مترمکعب رسید که نشان دهنده تداوم دور تسلسل دریاچه ارومیه است.

برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی دریاچه ارومیه نیز در روز ۲۴ فروردین سال ۱۴۰۳ یکی از برنامه‌های اجرا شده در راستای توجه به موضوع این دریاچه بود که با استقبال مردم ارومیه، تبریز و حتی برخی دیگر از استان‌ها قرار گرفت و گردشگران زیادی نیز از این برنامه بازدید کردند.

باید یادآوری کرد که آذربایجان غربی درسال ۱۴۰۳ فصل بارشی خوبی نیز تجربه نکرد و میزان بارش‌های این سال، نسبت به سال پیش از آن، کاهشی بود؛ میزان بارش سال آبی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ در آذربایجان غربی حتی به حدود ۶۰ درصد بارش سال آبی پیش از آن رسید که نشان می‌دهد تغییرات اقلیمی گسترده‌ای دراین استان اتفاق افتاده که همین امر مشکلات دریاچه ارومیه را دوچندان می‌کند.

در اواسط تیر سال ۱۴۰۳ بود که استاندار وقت آذربایجان غربی در جلسه‌ای، خبر از اتمام طرح‌های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه داد و جلوه‌های زیبای دریاچه ارومیه را از جمله اخبار امیدبخش آن روزهای کشور عنوان کرد.

سفر روسای قوا و مسوولان کشوری به آذربایجان غربی

در سال ۱۴۰۳ که با فراز و نشیب‌های مدیریتی زیادی در آذربایجان غربی همراه بود، روسای قوای مقننه و قضاییه به آذربایجان غربی سفر کردند و این استان علاوه برآن، میزبان وزیران و برخی اعضای کابینه دولت‌های سیزدهم و چهاردهم بود.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

محمدباقر قالیباف، رییس قوه مقننه در روز منتهی به ۲۲ بهمن به آذربایجان غربی سفر و علاوه بر حضور در جلسات مختلف اداری و دیدار با فعالان حوزه‌های گوناگون، در راهپیمایی چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی سخنرانی کرد.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای هم در جریان سفر استانی به آذربایجان غربی، یک روز کامل میهمان مردم و مسوولان این استان بود و در جریان مشکلات و تنگناهای استان و همچنین ظرفیت‌های این خطه از کشور قرار گرفت.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

همچنین در سال ۱۴۰۳ وزرای کشور، نیرو، میراث فرهنگی، معاون پارلمانی رییس جمهور و سخنگوی دولت سیزدهم و وزرای جهاد کشاورزی، دادگستری، کشور، راه و شهرسازی و معاون پارلمانی، رییس سازمان انرژی اتمی دولت چهاردهم در برهه‌های مختلف زمانی به آذربایجان غربی سفر کرده و با مردم و مسوولان دیدار و گفت و گو داشتند.

انتخاباتی پرشور و انتخابی با بیشترین سهم در آذربایجان غربی

ایران اسلامی در روزهای پایانی اردیبهشت سال ۱۴۰۳ روزهای تلخی را پشت سر گذاشت و در آخرین ساعات اردیبهشت بود که خبر شهادت رییس جمهور آیت الله سیدابراهیم رییسی در رسانه ها منتشر شد؛ در این حادثه که در ارتفاعات شمال آذربایجان شرقی روی داد، علاوه بر رییس جمهور، وزیر امورخارجه و همچنین نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان شرقی نیز به شهادت رسیدند.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

این روزها برای مردم ایران به تلخی گذشت تا اینکه طبق قانون برای جانشینی رییس جمهور، باید انتخاباتی زودهنگام در کشور برگزار می شد؛ در این انتخابات جریان‌های مختلف سیاسی حضور یافته و نام نویسی کردند.

اما حضور دکتر مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری موجی از امیدواری را در بین مردم ایجاد کرد که نتیجه نیز انتخاب او به عنوان رییس جمهور دولت چهاردهم بود.

مردم آذربایجان غربی هم به علت اینکه دکتر «پزشکیان» زاده و پرورش یافته این استان بود، توجه خاصی به او نشان دادند و در هر دو دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری بیشترین رای به رییس جمهور منتخب از آذربایجان غربی بود.

سهم حدود ۸۵ درصدی در هر دو دوره در سبد آرای انتخاباتی مردم آذربایجان غربی برای دکتر پزشکیان نشان می‌داد که مردم آذربایجان غربی توجه خاصی به فرزند خود دارند.

البته مردم این استان در شور انتخاباتی نیز سهم بسزایی داشتند و نزدیک به ۵۰ درصد مردم این استان در انتخابات شرکت کردند.

تغییر استاندار آذربایجان غربی در زمره آخرین تغییرات دولت چهاردهم

با روی کار آمدن دولت چهاردهم در مرداد سال ۱۴۰۳ و همچنین رای قاطع مجلس به همه وزرای پیشنهادی دکتر پزشکیان در تابستان، گمانه زنی‌های زیادی برای تغییرات استانداران در استان های مختلف کشور مطرح شد که یکی از بیشترین و پردامنه‌ترین گمانه زنی‌ها مربوط به آذربایجان غربی بود.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

این استان که بیشترین رای را به دکتر پزشکیان داده بود و توقع انتخاب سریع تر استاندار را نیز داشت، در بحث انتخاب استاندار در ته صف قرار گرفت و پس از حدود چهارماه از استقرار دولت، استاندار آذربایجان غربی انتخاب شد؛ حال آنکه با انتخاب استاندار پیشین به مدیریت استان تهران، آذربایجان غربی نزدیک به ۲ ماه نیز با سرپرستی اداره شد.

اما پس از کش و قوس های فراوان، رضا رحمانی در روز ۱۶ آذر ۱۴۰۳ به عنوان استاندار آذربایجان غربی منصوب و معرفی شد که البته این امر مورد استقبال همه طیف‌های سیاسی، اقوام، پیروان ادیان و مذاهب و عامه مردم نیز قرار گرفت.

رحمانی که سابقه وزارت در دولت دوازدهم را نیز داشت، در حالی مسوولیت استان آذربایجان غربی را قبول کرد که ۱۱ نفر از ۱۸ عضو هیات دولت در موافقت با این انتصاب در جلسه هیات وزیران نام نویسی کرده بودند و همین امر نشان دهنده اقبال دولت به رضا رحمانی بود.

والیبال شهرداری ارومیه و سردمداری ورزشی آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۳

سال ۱۴۰۳ برای تیم والیبال شهرداری ارومیه بسیار خوب آغاز شد و این تیم که در یک قدمی رسیدن به فینال قرار داشت، نتوانست از سد شهداب یزد بگذرد و راهی دیدار رده بندی شد و توانست مقام سوم را از آن خود کند.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

البته باید توجه داشت که این تیم از قعر جدول در هفته‌های میانی لیگ گذشته به بازی‌های پلی آف رسیده بود و در آنجا با شکست دادن طبیعت، توانسته بود به نیمه نهایی برسد.

اما در لیگ جاری که از مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شد، تیم شهرداری ارومیه با حفظ شاکله اصلی تیم لیگ سی و هفتم و اضافه کردن برخی بازیکنان تاثیرگذار خوش درخشید و توانست از همان هفته‌های ابتدایی، برتری خود را به حریفان دیکته کند.

شهرداری ارومیه در لیگ سی و هشتم، ۲۰ برد در ۲۶ دیدار مراحل مقدماتی و یک چهارم نهایی کسب کرد و فقط ۶ دیدار را با شکست به اتمام رساند و توانست خود را به جمع چهارتیم پایانی لیگ نیز برساند.

این تیم که از هفته ششم لیگ برتر والیبال باشگاه های کشور در صدر جدول قرار داشت، دیگر صدر را به تیم دیگری تحویل نداد و با نزدیک ۲۰ هفته صدرنشینی از این حیث یک رکورد را نیزدر والیبال ایران به نام خود ثبت کرد.

آذربایجان‌غربی در ۱۴۰۳؛ از دریاچه ارومیه تا انتخابات ریاست جمهوری

در سال ۱۴۰۳ اتفاقات ریز و درشت دیگری نیز در آذربایجان غربی روی داد که میزبانی از پنج شهید گمنام در آذرماه، میزبانی هفتمین نشست همکاری‌های مشترک آذربایجان غربی و استان های مرزی ترکیه با حضور استانداران وان، ایغدیر، آغری و حکاری در مهرماه، احیای تالاب های اقماری دریاچه ارومیه با اختصاص حقابه و خوشحالی مردم و دوستداران محیط زیست در بهار و تابستان، بروز پدیده های طبیعی و خسارت های قابل توجه در ایام مختلف سال و احیای بیش از ۳۰۰ واحد راکد اقتصادی و صنعتی از جمله آنها به شمار می رود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


سامانه جامع رسانه های کشور