×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Sunday, 6 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

دولت چهاردهم در پی بارندگی‌های سیلابی و همراه با تگرگ کم‌سابقه در جنوب آذربایجان غربی، پای کار مردم آمد و از نخستین ساعات وقوع این خسارت برای برآورد و جبران آن در کنار کشاورزان ایستاد.

بارش های بهاری در سال جاری که می بایست در شرایط کم آبی فعلی منجر به خوشحالی کشاورزان باشد، این روزها کام همه باغداران و زارعان را تلخ کرده است. کشاورزانی که باید در گرما و سرما تلاش کنند تا بتوانند در موعد مقرر دسترنج خود را برداشت کنند، به دلیل بارش شدید تگرگ و باران دسترنج یک سال خود را از بین رفته می‌بینند.

طی چند روز اخیر با فعالیت سامانه بارشی، برخی شهرستان‌های جنوب آذربایجان غربی مناطق درگیر تگرگ و سیلاب شدند و این پدیده طبیعی، خسارت‌های جدی به بخش کشاورزی وارد کرد. تگرگ کم سابقه طی فقط چند ساعت ده‌ها هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شهرهای جنوب استان را نابود و با ضرر هزاران میلیارد تومانی زحمت چندین ساله کشاورزی را به باد داد.

بارش‌های سیلابی و تگرگ طی ماه‌های اردیبهشت و فروردین کم و بیش به درختان و جوانه‌های آسیب زده بود ولی بارش هفته گذشته تگرگ در منطقه جنوب استان به حدی بود که علاوه بر محصول سال جاری حتی محصولات کشاورزی را برای سال‌های آتی را هم تحت تاثیر قرار داده است.

همزمان با اتمام این بارش ها و پیش بینی خسارت زیاد به بخش کشاورزی، اکیپ‌های بررسی ابعاد زیان تحمیل شده به اراضی زراعی و باغی با تلاش ادارات جهاد کشاورزی در شهرهای مختلف شروع و برآورد میزان خسارت در دستور کار قرار گرفت.

تگرگ به بیش از ۳۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر خسارت زد

رییس جهاد کشاورزی پیرانشهر در همین ارتباط گفت: در پی بارش‌های تگرگ طی هفته گذشته، سه هزار و ۵۸۶ هکتار از اراضی باغی و زراعی این شهرستان دچار خسارت شده و محصولی قابل برداشت نیست.

عمر علیپور اظهار کرد: از این میزان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار مربوط به اراضی زراعی و یک هزار و ۳۱۶ هکتار مربوط به اراضی باغی است.

حضور دولت در کنار کشاورزان خسارت دیده آذربایجان‌غربی
برآورد خسارت

وی اضافه کرد: بارش شدید باران همراه با تگرگ بیشتر در مناطق مرکزی و روستاهای اطراف پیرانشهر از جمله مناطق حاصل‌خیز کشاورزی رخ داد و شدت این بارندگی‌ها در بازه زمانی کوتاهی باعث جاری شدن سیلاب و آسیب مستقیم به کشاورزان شده است.

رییس جهاد کشاورزی پیرانشهر با بیان اینکه محصولات خسارت‌دیده شامل چغندر قند، کدو آجیلی، انواع حبوبات، گندم و سایر محصولات بهاره هستند، گفت: آسیب باغات هم به گونه‌ای بوده که درختان میوه به‌طور کامل از بین رفته‌اند.

علیپور بیان کرد: علاوه بر آسیب دیدن اراضی باغی و زراعی، یک هزار و ۵۰۰ متر کانال انتقال آب، سه هزار و ۴۰۰ متر لوله انتقال آب و پنج کیلومتر راه بین مزارع نیز آسیب دیده و نیاز به بازسازی دارد.

وی اضافه کرد: این خسارت‌ها به لحاظ اقتصادی، کشاورزان منطقه را تحت فشار شدید قرار داده و هم با توجه به سهم این محصولات در تأمین نیازهای بازار منطقه‌ای، در صورت عدم جبران سریع، ممکن است بر روند عرضه برخی محصولات کشاورزی در فصل‌های آینده نیز تأثیرگذار باشد.

این مقام مسیول با بیان اینکه مستندات مربوط به میزان و نوع خسارات به مراجع استانی و کشوری ارسال شده است، افزود: به کشاورزان اطمینان می‌دهم که مجموعه مدیریت جهاد کشاورزی با تمام توان پیگیر جبران خسارات است و در کنار آنان خواهد بود.

تگرگ و سیل به سه هزار و ۲۰۰ هکتار مزارع و باغات باروق خسارت زد

سرپرست فرمانداری باروق هم در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بارش تگرگ و سیلاب به سه هزار و ۲۰۰ هکتار مزارع و باغات این شهرستان خسارت زد.

مریم مسرت افزود: بارش باران و تگرگ در روستای «حمید» این شهرستان باعث خسارت به بخش کشاورزی شد و طبق بررسی کارشناسان جهادکشاورزی این خسارت به ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار در بخش زراعی و یک هزار و ۱۰۰ هکتار به بخش باغات وارد شده است.

وی اظهار کرد: بارش تگرگ و سیلاب باعث شده که در ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از مزارع گندم این روستا بیش از ۵۰ درصد محصول دچار خسارت شود و بیش از یک هزار و ۸۰ تُن گندم را از بین ببرد.

سرپرست فرمانداری باروق گفت: در بخش باغات نیز تگرگ محصول باغات سیب در سطح ۳۵۰ هکتار، ۶۰۰ هکار تاکستان، ۷۰ هکتار هلو، ۵۰ هکتار آلو، ۲۰ هکتار گردو و ۲۰ هکتار بادام این شهرستان به بیش از ۸۰ درصد محصول خسارت زد.

فرماندار مهاباد وعده پیگیری جبران خسارت به کشاورزان را داد

سرپرست فرمانداری مهاباد در پایان بارش‌های بهاری و تگرگ سنگین روزهای گذشته به کشاورزان قول پیگری برای جبران بخشی از خسارت‌های وارد به اراضی کشاورزی و باغی را داد.

محمدصادق امیر عشایری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن ابراز تاسف، به کشاورزان و باغداران اطمینان داد که مدیریت بحران شهرستان در حال برآورد خسارات بوده و تمام تلاش خود را برای جبران بخشی از زیان‌های وارده به کار خواهد بست.

وی اضافه کرد: بارش‌های روزهای گذشته که اغلب به صورت سیلابی و تگرگ بوده متاسفانه تولید محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز خسارات زیادی بە محصولات کشاورزی و باغات شده است.

سرپرست فرمانداری مهاباد تاکید کرد: بە تمامی بهرەبرداران اطمینان خاطر می‌دهیم کە مدیریت بحران شهرستان مهاباد، ضمن برآورد خسارات و ارسال آن بە مقامات و ارگان‌های مرتبط، تمامی اهتمام خود را جهت جبران بخشی از خسارات واردە، از راه‌های مختلف بکار می‌گیرد.

وی همچنین از تمامی بهرەبرداران خواست کە نسبت بە بیمە کردن محصول خود اقدام کنند و اضافه کرد: کشاورزان بە شعب صندوق بیمە محصولات کشاورزی مراجعە کنند.

بازدید استاندار آذربایجان غربی از مناطق تگرگ زده

استاندار آذربایجان غربی تنها پس از چند روز از حادثه بارش‌های سیلابی و تگرگ در منطقه جنوب استان و شهر مهاباد به عنوان کانون آن حضور یافت و از نزدیک در جریان خسارت‌های وارد شده قرار گرفت.

حضور دولت در کنار کشاورزان خسارت دیده آذربایجان‌غربی
بازدید از مناطق تگرگ زده

مقام عالی استان هم در سفر به مهاباد از باغات و زراعت روستاهای «خورخوره» و «قره قشلاع» با بیشترین خسارت وارد شده بازدید کرد و در ادامه برای بررسی وضعیت سایر شهرهای جنوب استان عازم شهرستان بوکان شد.

استاندار آذربایجان‌غربی در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اثر ریزش تگرگ و سیلاب طبق برآورد اولیه بیش از چهار همت به بخش کشاورزی این استان خسارت وارد شده است.

رضا رحمانی گفت: متاسفانه بارش‌های سیلابی و تگرگ در منطقه آذربایجان‌غربی به ویژه جنوب استان از پیرانشهر تا مهاباد، باروق، چهاربرج، نقده، بوکان و میاندوآب بیش از ۳۰ هزار هکتار دچار آسیب شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده باغات تا ۲ سال آینده نیز از بهره وری خارج شده است، افزود: فقط در شهر مهاباد به عنوان کانون این خسارت حدود ۱۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل باغات و زراعت بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد از بین رفته است.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه برآورد خسارت همچنان در حال تکمیل شدن است، اضافه کرد: از شخص رییس جمهور و دولت انتظار داریم در راستای جبران بخشی از این خسارت به منطقه و کشاورزی استان به ما کمک کنند.

رحمانی ادامه داد: عمده باغات استان فاقد بیمه بوده و تنها مزارع گندم آن هم توسط خود دولت بیمه شده و نیاز است برای حمایت از باغداران و زارعان همدلی وجود داشته باشد.

پیگیری‌های مقام عالی استان به بازدید ختم نشده و پس از بررسی ابعاد خسارت در اولین فرصت به تهران سفر کرد و در دیدار با رییس سازمان مدیریت بحران کشور نسبت به ارایه راهکارهای جبران بخشی از این خسارت گفت و گو کرد که امید است تلاش‌های صورت گرفته منجر به رضایت کشاورزان منطقه شود.

حضور دولت در کنار کشاورزان خسارت دیده آذربایجان‌غربی
دیدار با رییس سازمان مدیریت بحران کشور

پر واضح است که شدت آسیب‌های به اندازه‌ای بالا بود که باغداران و کشاورزان بدون حمایت دولت نمی‌توانند از پس جبران خسارات بربیایند.

آذربایجان غربی که نسبت به سایر مناطق میانی کشور از نعمت آب مناسب و بارندگی خوب در دشت های پهناور خود برخوردار است، همچنان یکی از استان‌های بالانشین کشور در حوزه کشاورزی به شمار می‌رود.

نزدیک به هفت میلیون تن محصولات کشاورزی و صدرنشین بودن این استان در تولیداتی نظیر سیب درختی، چغندرقند، عسل، تخمه آفتابگردان و همچنین سهم بسیار خوب در محصولات دیگری نظیر انگور، میوه‌های هسته‌دار و همچنین گندم نشان می‌دهد که نقش اول اقتصاد آذربایجان غربی را بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است.

توجه به معیشت کشاورزان و نگهداری از کار و تولیدات این بخش کمک بزرگی در زنده نگهداشتن اقتصاد منطقه است؛ در همین راستا دولت با توجه ویژه نسبت به خسارت وارده ناشی از این بلای طبیعی می‌تواند بخشی از مشکلات کشاورزان منطقه را حل کرده و کام آنها را شیرین کند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


سامانه جامع رسانه های کشور