×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Sunday, 6 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۵۰ درصد روستاهای آذربایجان غربی تحت پوشش طرح هادی است

معاون توسعه روستایی بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: طرح هادی در ۵۰ درصد روستاهای استان به تعداد یک هزار و ۱۰۰ پروژه اجرا شده است.

بهمن محبی افزود: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان دارای طرح هادی بوده که افق این طرح‌ها در راستای توسعه روستاها، ۲۰ساله است.

معاون بنیاد مسکن آذربایجان غربی افزود: در ۹۰۰ روستا بازنگری طرح هادی انجام و تا سال ۱۴۰۷ این میزان به هزار و ۷۸۰ روستا می رسد که به طور میانگین، به ۵۱ درصد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در ۳۷۱ روستا، یک میلیون و ۷۰۰ مترمربع آسفالت معابر روستایی انجام گرفته است.

محبی همچنین از صدور ۱۹۹ هزار جلد سند مالکیت روستایی خبر داد و گفت: تاکنون ۴۶ هزار و ۹۳۶ سند در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر صادر شده است.

معاون توسعه روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی درباره مقاوم سازی مسکن‌های روستایی بیان کرد: از ۲۵۸ هزار واحد روستایی بیش از ۹۳ هزار واحد با ۳۶ درصد، مقاوم سازی شده است.

وی همچنین به بهره برداری ۱۱۰ طرح هادی و آسفالت با اعتبار ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: اهدای پنج هزار جلد سند مالکیت روستایی و واگذاری هزار و ۱۰۰ قطعه زمین در روستاها جهت ساخت مسکن در حساب ۱۰۰ امام ( ره) انجام شده است.

محبی با بیان اینکه از نظر مساحت آسفالت معابر روستایی ۲.۵برابر رشد ثبت شده است، یادآور شد: از نظر رشد شاخص در این بخش چهار درصد افزایش ثبت شده که امسال این شاخص به ۱۰ درصد می‌رسد.

اجرای طرح هادی در روستاهای آذربایجان غربی
اجرای طرح هادی در آذربایجان غربی
بانک‌ها در اجرای طرح هادی همکاری مطلوبی داشتند

وی با قدردانی از عملکرد بانک‌ها خاطرنشان کرد: بانک‌های ملت، مسکن، ملی، کشاورزی، سپه، رفاه، تجارت، صادرات و پست بانک از جمله بانک‌هایی هستند که در عقد این قراردادها، بنیاد مسکن و مردم روستایی را همراهی کرده‌اند.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان آذربایجان‌غربی همچنین با اشاره به عملکرد نهضت ملی مسکن، گفت: ۳۷ هزار و ۳۳۴ نفر برای این طرح معرفی شده‌اند که از این تعداد ۱۹هزار و ۸۷۹ نفر پایان کار گرفته‌اند.

وی به وضعیت واگذاری زمین روستایی در اجرای ماده ۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن از سال ۱۳۹۸ نیز اشاره کرد و توضیح داد: ۶ هزار و ۹۴۱ قطعه زمین با مساحت بیش از ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار مترمربع در اختیار روستاییان قرار گرفته که از این تعداد یک هزار و ۲۷۴ قطعه ویژه شهر ارومیه است.

اجرای طرح هادی در آذربایجان غربی
اجرای طرح هادی در آذربایجان غربی

به گزارش ایرنا، تعیین مسیرهای مشخص، جانمایی مراکز تجاری، پاکیزگی محیط زیست، ایجاد ارزش افزوده برای اماکن روستایی، ترددهای آسان و سهل، دسترسی های روان و از همه مهمتر ایجاد امنیت را می توان از جمله مواردی دانست که با اجرای طرح هادی در روستاها ایجاد می شود و این مناطق از اجرای آن بهره مند خواهند شد.

این تعریفی است در که قالبی با عنوان «طرح هادی» گنجانده شده و به نظر یکی از طرح های زیبا در نظام جمهوری اسلامی ایران است که در راستای اهدافی چون مهاجرت معکوس و زمینه سازی برای توسعه روستایی در هر منطقه به اجرا در می آید.

امروزه هر روستایی که فاقد این طرح باشد ارایه هرگونه خدمات یا توسعه آن با مشکل روبه رو خواهد بود و به همین منظور همه ساله اعتبارات خاص ملی و استانی برای انجام این طرح در نظر گرفته شده و هزینه می شود.

اما اجرای طرح هادی فرآیند اجرایی خود را دارد و در مناطق دشتی و کوهستانی متفاوت است تا جایی که طرح هادی در روستاهایی که در دشت واقع شده با انجام جدول یا آسفالت به انجام می رسد اما روستاهایی که در مناطق کوهستانی قرار دارند، اجرای طرح با دشواری های خاص خود روبه رو است تا جایی که برای معابر آن باید از مصالح بتنی یا سنگ فرش، که هزینه بر و زمان بر هم است، استفاده کرد.

طرح هادی، مهمترین ابزار توسعه مناطق روستایی است و کالبد سکونتگاه‌های روستایی را در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی احیا می کند.

طرح هادی روستایی شامل ساماندهی و اصلاح بافت موجود روستا است و گستره آن نیز منازل و مناطق مسکونی، تجاری، کشاورزی و سایر نیازمندی های یک روستا را در آینده فرا می گیرد.

این طرح که ابتدا سال ۶۲ در یکی از روستاهای شهرکرد به اجرا گذاشته شد، سال ها بعد توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به طور جدی و با هدف بالا بردن راندمان و بهبود معیشت روستاییان در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و نیز جلب سرمایه گذاران در چنین مناطقی مورد پیگیری مستمر قرار گرفت.

یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح هادی، ارایه امکانات لازم از جمله تسهیلات مورد نیاز به روستاییان در حوزه های اجتماعی، رفاهی و تولیدی به صورت عادلانه بود که این مهم به نظر می رسد با توجه به انجام آن طی سه دهه گذشته تا حدودی محقق شده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


سامانه جامع رسانه های کشور