
رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی گفت: طبق نقشههای پیشبینی و پیشیابی، بارش باران از روز دوشنبه استان را فرا میگیرد.
مهدی صابری افزود: براساس نقشههای پیش یابی و با توجه به شرایط فصلی و جریانات همرفتی طی امروز و فردا در برخی نقاط نیمه شمالی استان بارشهای پراکنده باران پیش بینی شده است که در برخی ساعتها همراه با وزش باد شدید است.
وی بیان کرد: پیرو هشدار سطح نارنجی صادر شده با ورود سامانه بارشی از روز دوشنبه تا پایان هفته جاری به تناوب شاهد رگبار و رعد و برق در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف و تگرگ همراه با تند باد لحظهای خواهیم بود.
رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تداوم روند کاهشی دما در استان نیز همچنان ادامه دارد، گفت: در شبانه روز گذشته شهرستان تکاب با دمای منفی یک درجه سانتیگراد سردترین شهر استان و شهرستان شوط با دمای مثبت ۱۸ درجه سانتیگراد گرمترین شهر آذربایجانغربی بود.

رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی اظهار کرد: هشدار نارنجی سطح زرد در استان برای این بارندگیها صادر شده و این روند تا روز پنجشنبه در منطقه استمرار دارد.
وی با بیان اینکه آبگرفتگی معابر شهری، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، لغزندگی جادهها و احتمال برخورد صاعقه در مدت زمان یاد شده وجود دارد، یادآور شد: لازم است شهروندان برای کاهش خسارتها به این موارد دقت داشته باشند.
صابری با بیان اینکه احتمال خسارت به سازههای سبک در اثر تند بادهای لحظهای و خیزش گردو خاک وجود دارد، اضافه کرد: احتمال کولاک برف در جادههای کوهستانی و گردنهها و کاهش دید در مدت زمان یاد شده وجود دارد.
رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی تاکید کرد: آمادگی دستگاههای خدمات رسان عضو ستاد مدیریت بحران، اجتناب از تردد و اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها و خودداری از فعالیتهای کوهنوردی از روز دوشنبه تا پنجشنبه یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه اطمینان از استحکام سازههای موقت و تابلوهای تبلیغاتی به سبب وزش باد گاهی شدید لازم است، افزود: اجتناب از سفرهای غیر ضرور، احتیاط در ترددهای شهری و جادهای و توجه به توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی از مواردیست که لازم به توجه است.
آذربایحان غربی استانی با آب و هوای کوهستانی است، هواشناسی و کشاورزی در این استان به علت رونق امر کاشت و برداشت محصولات کشاورزی دارای اهمیت بالایی است و کشاورزی بدون در نظــر گرفتــن پارامتــرهای هواشناسی دارای بازده اندک و همراه با خسارات احتمالی زیاد است.
هواشنــاسی علاوه بر تحقیقات در مورد سازگاری گونه های مختلف گیاهی با آب و هوا در تعیین مناسب ترین زمان کاشت داشت و برداشت محصول زمان سمپاشی، کوددهی، آبیاری و کاهش خسارات جوی به ویژه سرمازدگی و پیش آگاهی آفات گیاهی میتواند، مسوولان و کشاورزان را یاری دهد.
در زمینه بهداشت عمومی هم هواشناسی وظایفی دارد، تغییرات ناگهانی دمای هوا نظیر سرد شدن و گرم شدن ناگهانی و نیز افزایش آلودگی شهرهای بزرگ در نتیجه وارونگی دما (اینورژن ) منجر به گسترش بعضی از بیماریهــا و بـروز خطـرات جانبــی و ضـررهای مـادی شهــروندان میشود و هــواشناســی می تواند، با آگاهی دادن به موقع به مردم و مسوولان این آسیبها را تا حد زیادی کاهش دهد.
هواشناسی و انرژیهای نو هم هم مرتبط هستند، آلودگیهای ناشی از استفاده بی رویه از سوختهای فسیلی از یکسو و اتمام منــابع چنین سوختها در آینده نه چندان دور از سوی دیگر استفاده از انرژیهای نو نظیر انرژی باد انرژیهای گرمای زمین انرژی حاصل از امواج دریا و نظایر آنها را اجتناب ناپذیر میسازد.
استفاده بهینـه از چنیـن انرژیهایـی مستلـزم اطلاعات آب و هوایی طولانی است که اطلاعات حاصل از ایستـگاه و دانش هواشناسـی میتواند، دستیــابی بـه چنین انرژیها را تسهیل کند.
هواشناسی در کاهش بلایای طبیعی هم نقش مهمی دارد بسیـاری از بلایـای غیر مترقبــه نظیــر سیــل و طوفــان، آلــودگی شدید هوا و سرمازدگی احتراق جنگلها ناشی از عوامل جوی است، به کمک اطلاعـات و آمـار هواشنــاسی و نیز پیش بینی به موقع پدیده های مخرب میتوان خسارات مادی و جانی از این حوادث را به حداقل رسانید.
http://salmaspress.ir/?p=17872