×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 8 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی نیازمند سالانه ۲۸۰ هزار تن کود است

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه نزدیک به ۲۸۰ هزار تن نیاز کودی مزارع و باغات استان است که برای افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تغذیه بهینه مزارع و باغات این میزان سهمیه باید در سال جدید افزایش و تخصیص یابد.

علی دیانتی افزود: برنامه تامین وتدارک کودهای یارانه‌ای در سال ۱۴۰۳، به میزان ۱۳۱هزار تن از انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه بوده که از این مقدار حدود ۸۰هزار تن (۶۳ درصد)، تامین شده است.

وی مبارزه با آفت‌ها را ضروری دانست و یادآور شد: رصد و پایش مستمر آفت سن در مزارع غلات و زمان مبارزه در سطح شهرستان‌های استان با توجه به‌ بالا رفتن دما یک ضرورت است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت رعایت زمان مبارزه با آفت «سن مادری»، اظهارکرد: مدیران شهرستان‌ها به صورت تمام وقت و با بسیج همگانی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه با استفاده از تمام ظرفیت نیروهای کارشناسی عملیات مبارزه را به صورت جدی در دستور کار قرار دهند.

دیانتی با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین آفت مزارع گندم سن غلات است، افزود: هر گونه تاخیر در روند مبارزه سبب تخمگذاری حشره و ورود به مرحله پورگی می شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با ارایه گزارشی از وضعیت و روند مبارزه با آفت سن غلات در سال زراعی جاری، تاکید کرد: رصد و پایش کارشناسان فنی بخش کشاورزی در سطح شهرستان‌های استان در ایام نوروز نیز تداوم خواهد داشت.

۴۴۳ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم و جو قرار دارد

دیانتی با بیان اینکه تا کنون بیش از ۴۴۳ هزار هکتار از سطح مزارع استان زیر کشت گندم و جو رفته است، ادامه داد: در سال جاری به دلیل پوشش برف کافی در اماکن زمستان گذران شروع ریزش سن مادری هنوز اتفاق نیافتاده است که با بالا رفتن دما در آخرین روزهای اسفندماه باید آماده شروع ریزش سن مادری در مزارع غلات باشیم.

وی اظهار کرد: در سال زراعی گذشته در سطح ۲۴۱ هزار و ۳۸۵ هکتار از مزارع استان عملیات مبارزه با آفت سن غلات در مرحله مادری و پوره انجام گرفت که بیشترین مقدار سطح مبارزه در طی سالهای اخیر بوده است.

وی گفت : مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها بایستی رعایت تنوع و الگوی کشت را در محصولات کشاورزی مد نظر قرار دهند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


سامانه جامع رسانه های کشور