
جمعیت و وجود جامعه جوان این روزها به دغدغه بسیاری از محافل سیاسی، علمی و مذهبی در کشور تبدیل شده و بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان حوزههای مختلف، دغدغه پیر شدن جمعیت کشور در سالهای آینده را نشانهای نگران کننده برای آینده کشور میدانند و بر لزوم بهبود وضعیت تاکید دارند.
رهبر معظم انقلاب در یک سخنرانی اواخر سال ۱۳۹۹ به این امر مهم تاکید کرده و فرموده بودند: «این مسایل بایستی ترویج بشود. ازدواج بهنگام و بدون تاخیر یکی از کارهای لازم و واجب است؛ فرزندآوری و تکثیر نسل یکی از آن وظایف مهم و اساسی است که بایستی انجام بگیرد که هر دوی اینها هم ازدواج زودهنگام و بهنگام و هم تکثیر نسل جزو نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور است.»
با تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر به کرات در خصوص برنامه ریزی برای ازدیاد نسل و همچنین توجه به موضوع جوانی جمعیت داشتهاند، بسیاری از مدیران کشور هم در این خصوص دغدغه مند شدند بویژه در دولت سیزدهم، توجه ویژهای به موضوع جوانی جمعیت شده است.
قانون جوانی جمعیت هم در راستای رفع دغدغههای این بخش و همچنین وظیفه مند کردن نهادهای مرتبط، پاییز سال ۱۴۰۰ و حدود یک سال و نیم پیش در کشور به تصویب رسید که در ۷۳ ماده آن، وظایف نهادهای مختلف به روشنی در آن تبیین شده است.
البته باید توجه داشت که مفاد مربوط به این قانون، توسط برخی نهادها به خوبی اجرایی نشده و هنوز هم نقصهایی در راستای اجرای این قانون وجود دارد که با برطرف شدن آنها، میتوان مشوقهای خوبی برای ازدواج و فرزندآوری در اختیار خانوادهها قرار داد و در کنار آن، مشوقهای جدیدی را با توجه به نیاز روز طراحی کرد تا رغبت بیشتری از سوی جوانان برای ازدواج و فرزندآوری ایجاد شود که آن هم مستلزم همگرایی مستمر همه نهادها و سازمانها در راستای اجرای این قانون است.
https://salmaspress.ir/?p=14917