یک روانشناس بر نقش اساسی خانواده در بروز و پیشگیری از بزهکاری در نوجوانان و جوانان تأکید کرد.
علی نژاد در گفت وگو با ایسنا افزود:گسترش شهرنشینی، مهاجرت به شهرها و بوجود آمدن بیشمار دغدغه اقتصادی و اجتماعی، جامعه و خانواده ها را با معضلات مختلفی همچون سرقت، قتل، بزهکاری ، اعتیاد ، طلاق روبرو کرده است.
وی با اشاره به اینکه هرعملی که طبق قانون جرم محسوب شود، بزهکاری گفته میشود، تصریح کرد: امکان بزهکاری در هر سنی وجود دارد اما در سنین نوجوانی و جوانی به دلیل انعطاف پذیر بودن فرد در این سن احتمال رخ دادن آن بسیار زیاد است.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه خانواده، اختلافات خانوادگی، عدم درک نوجوان و جوان، تبعیض نقش مؤثری در بزهکاری در بین نوجوانان و جوانان دارند؛ اظهار کرد: در کنار این ، فقدان تعلیم و تربیت مناسب، عدم اشتغال و بیکاری و مسائل اقتصادی و عدم تربیت درست در خانواده از دیگر موارد تأثیرگذار در بزهکاری در بین نوجوانان و جوانان است.
وی با اشاره به اینکه نقش خانواده و جامعه در اصلاح و پیشگری از بزهکاری بسیار مهم است، یاد آور شد: انجام اقدامات پیشگیرانه، تعلیم وتربیت صحیح، مبارزه با مفاسد اجتماعی و اقتصادی، توسعه اقتصادی، تأمین مسکن، افزایش سطح دانش و سواد خانواده ها و فرزندان ، ایجاد امکانات رفاهی برای پرکردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان و ورزش کردن از عوامل مقابله با بزهکاری نوجوانان و جوانان است.
علی نژاد اظهار کرد: باتوجه به نقش نظام آموزشی و مذهب و دین در کاهش معضلات اجتماعی ازجمله بزهکاری لازم است در کنار تلاش خانواده ها و دستگاه های مربوطه جهت ایجاد بستر برای پیشگیری از بروز بزهکاری؛ معلمان، اساتید و علمای مذهبی و دینی؛ ارزش های اجتماعی و مذهبی را با توجه به نیازهای نسل جوان به گونه جذاب طرح کنند و پاسخگوی نیازهای آنها باشند.
این روانشناس ادامه داد: همچنین خانواده ها نیز در خانه ، محیطی دوستانه و حمایتی را فراهم کنند و درصورت وقوع اشتباه و عمل بزه از جانب نوجوان و جوان خود ، بجای داشتن رفتار سختگیرانه و نامناسب؛ از یک مشاور، مشاوره بگیرند.
https://salmaspress.ir/?p=14419