مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: در این استان از مجموع ۲۴ سینمای موجود، تنها چهار سینما فعال است.
علیرضا نوروزی اظهار کرد: از مجموع سینماهای فعال استان سه مورد متعلق به حوزه هنری و یک مورد نیز متعلق به بخش خصوصی است که یک مورد آنها در خوی و سه مورد نیز در مرکز استان واقع شده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی به لحاظ تعداد ساختمان سینما از استان های برتر کشور هستیم، افزود: متاسفانه ۲۰ سینما در استان هم اکنون غیرفعال است که شماری از آنها مربوط به دستگاه های دولتی بوده و برخی نیز به بخش خصوصی تعلق دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی اضافه کرد: این سینماها در سال های گذشته و به دلیل نبود تماشاگر و نیز نبود صرفه اقتصادی تعطیل شده اند و به دلیل عدم استفاده در این سال ها ساختمان های آنها غیر قابل استفاده بوده و احیای دوباره آنها نیازمند سرمایه گذاری جدید است.
نوروزی با بیان اینکه یکی از این سینماهای غیرفعال در استان، سینما تربیت مهاباد است، ادامه داد: این سینما در مالکیت هلال احمر است و تصمیماتی برای فعال و تبدیل کردن آن به پردیس سینمایی در جریان است.
وی گفت: چنانچه هلال احمر ساختمان این سینما را به حوزه هنری واگذار کند این حوزه حاضر به سرمایه گذاری و احیای دوباره آن است که در صورت احیا، سینما شهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آمادگی آن را دارد تا اقدام به تجهیز آن کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در زمینه احداث پردیس سینمایی ارومیه نیز اظهار کرد: این پردیس، بزرگترین پردیس سینمایی شمالغرب کشور است که عملیات احداث آن در بهمن سال ۱۳۹۸ آغاز شده و هم اینک در مراحل پایانی خود قرار دارد.
نوروزی با بیان اینکه این پردیس سینمایی دارای هشت سالن مجهز است و تلاش خواهد شد امسال مورد بهره برداری قرار گیرد، ادامه داد: یکی از ویژگیهای مهم پردیس سینمایی ارومیه، وجود یک سالن سینمای ویژه برای کودکان و یک سینمای روباز است که برای نخستین بار در سطح استان و شمالغرب کشور در این مکان دایر خواهد شد.
وی افزود: با اتمام پردیس سینمایی ارومیه، ۶۰۰ صندلی به ظرفیت صندلیهای سینماهای ارومیه و استان افزوده میشود.
در آذربایجانغربی حدود ۲ هزار و ۹۰۰ صندلی سینما وجود دارد.
فرسوده بودن امکانات، عدم تجهیزات سینماها و استاندارد نبودن سالنهای نمایش که قدمت برخی از آنها به حدود ۶۰ سال می رسد و نمایش نیافتن فیلمهایی در سطح بالا و مطابق با فرهنگ و تاریخ در کنار توسعه و ترویج وسایل ارتباطی نوین از جمله سی دی، ماهواره، اینترنت، فنآوریهای بصری و صوتی و توسعه شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای از مهمترین دلایل رکود سینما در این استان به شمار میرود.
https://salmaspress.ir/?p=13368