استاندار آذربایجان غربی گفت: پیشران رشد اقتصادی امسال این استان، بخش معدن در نظر گرفته شده و میزان رشد پیش بینی شده این بخش ۹ درصد است.
محمدصادق معتمدیان در دیدار با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: معدن از بخشهای مغفول در استان بود که در اولین گام برای رفع این مشکل، سرمایه گذاری نهادهای حاکمیتی و دولتی برای اکتشاف معادن در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم، توجه ویژه ای به بخش معدن در آذربایجان غربی صورت گرفته و همین پیش بینی ۹ درصد ارزش افزوده این بخش در سال جاری، موتور محرکهای برای توسعه این بخش به شمار میرود که البته برای تحقق آن، باید همه بخش های مربوطه اهتمام ویژهای داشته باشند.
معتمدیان با اشاره به اینکه حوزه معدن در آذربایجان غربی سال ها با موانع مختلفی در حوزه ارائه مجوز روبرو بوده، ادامه داد: این گره را باز کردیم و پس از آن، با امضای تفاهم نامهای، زمینه حضور ایمیدرو با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد تومانی در استان فراهم شد.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: با تمهیدات اندیشیده شده گشایش خوبی در حوزه سرمایه گذاری بخش معدن در استان صورت گرفته که امیدواریم ثمرات آن، روز به روز بیشتر شود.
معتمدیان با اشاره به وجود معادن مهم در دریاچه ارومیه و بزرگترین معدن تیتان خاورمیانه در منطقه قره آغاج ارومیه، گفت: با این وجود اتفاق خاصی تاکنون در این باره نیفتاده ولی در صددیم ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری را برای معدن تیتان در این منطقه جذب کنیم.
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد تولید شمش طلای کشور مربوط به آذربایجان غربی است، یادآور شد: اراده جدی داریم که معادن دیگر را در استان فعال کرده و ضمن توجه به موضوع کشف، در حوزه فرآوری محصولات معدنی نیز برنامه ریزی ویژهای داریم.
وی سهم معادن در اشتغال و ارزش افزوده آذربایجان غربی را به ترتیب کمتر از یک درصد و پنج صدم درصد اعلام کرد و افزود: ما استان ثروتمندی به ویژه در بخش معدن هستیم ولی از این ثروت استفاده نشده است.
۱۵ هزار کیلومتر مربع از پهنه معدنی جنوب آذربایجان غربی اسکن میشود
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت منحصر به فرد حوزه معدنی استان در شمال و جنوب بویژه در مناطق به اصطلاح کمتربرخوردار استان گفت: با تفاهم که با رییس سازمان زمین شناسی داشتیم، طی روزهای آینده ۱۵ هزار کیلومتر مربع در جنوب استان اسکن هوایی میشود.
معتمدیان افزود: برای این اسکن هوایی که در پنج شهرستان تکاب، شاهین دژ، میاندوآب، مهاباد و بوکان صورت میگیرد، بیش از ۱۵۰ کارشناس مستقر خواهند شد و در طول یک سال ۳۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این خصوص انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بدنبال فرآوری محصولات معدنی در آذربایجان غربی برای ارزش افزوده و اشتغال بیشتر در این بخش هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر میزان اشتغال بخش معدن در استان کمتر از یک درصد و میزان ارزش افزوده آن، کمتر از پنج صدم درصد است که با توجه به این بخش مهم میتوانیم زمینه ارتقای این شاخص ها را فراهم کنیم.
علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز در این دیدار با اشاره به اینکه آذربایجانغربی؛ خیز سوم این سازمان در قالب اجرای طرح تحول در کشور است، گفت: مطالعات این بخش از ابتدای مرداد در استان آغاز شده که جهت تهیه ۱۲ ورقه در سه لایه مطالعاتی در مساحتی بالغ بر هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع انجام خواهد شد.
https://salmaspress.ir/?p=12981