
وزارت آموزش و پرورش مصمم است ۱۴ فروردین جاری بازگشایی مدارس و آموزش حضوری را کشور رقم بزند تا در تحولات آموزشی وسیعترین وزارتخانه، در این مقطع خاص (بحران کرونا) متفاوت از گذشته ایفای نقش کند در این رهگذار اما چند مقوله قابل واکاوی است.
حال که براساس دستورالعمل مشترک فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی کودکان و نوجوانان امروز، شهروندان جهانی، عاملان قدرتمند تغییر و نسل آینده مراقبین، دانشمندان و پزشکان جهان هستند. هر بحران، فرصتی است برای کمک به کودکان و نوجوانان جهت یادگیری، تمرین مهربانی و شفقت و افزایش تابآوری و در نهایت، ساختن جامعهای امنتر است.
اما تعمیق آموزش و جبران افت تحصیلی، چگونه باید دنبال شود؟ برای ترک تحصیل و یا قطع ارتباط آموزشی سه میلیون دانشآموز که بیشتر آنها کودکان یا نوجوانانی هستند که به موبایل و تبلت دسترسی نداشتهاند، کدام برنامه آموزشی، گرهگشا و کارآمد خواهد بود؟
وزارت آموزش و پرورش برای «بازگشایی ایمن» و اجرای پروتکلهای بهداشتی مصوب ستاد کرونا باید در مدارس چه ساز وکار نظارتی را طراحی و عملیاتی کند؟
بی گمان برای نیل به پاسخهای مطلوب و اثرگذار به نظر میرسد در این مقطع حساس، وزارت آموزش و پرورش بیش از هر زمانی به معاضدت و همراهی نخبگان دلسوز کشور نیاز دارد.
ضرورت دارد کارشناسان علوم تربیتی، برنامه ریزان و طراحان نظام آموزشی، جامعه بزرگ معلمان، نمایندگان مجلس و رسانههای کشور دست بدست هم دهند و با ارائه راهکارهای اثربخش، وزارت آموزش و پرورش را در بازگشایی ایمن مدارس کشور یاری دهند. تا «آموزش و نشاط» جامعه ۱۵ میلیونی آینده سازان کشورمان بیش از این، نحیف و رنجور و فاقد چشم انداز، معطل نماند.
https://salmaspress.ir/?p=12370